Suport municipal per evitar que l’Escola Entença es traslladi al carrer de Londres

Tot i que el Consorci d’Educació no s’ha posicionat en ferm, la regidora del districte fa costat a les famílies perquè es desestimi tant com a ubicació provisional com a definitiva

L'Escola Entença haurà de començar un curs més als barracons del recinte de l'Escola Industrial mentre se'n decideix el futur. El Consorci d'Educació els va proposar un trasllat en un edifici que fa una dècada que està buit i que és annex a l'Escola Mallorca i l'Escola Bressol Londres. Però la comunitat educativa no el veia adequat i ha aconseguit el suport del govern municipal per descartar un trasllat definitiu. Ara esperen que també es descarti anar-hi de manera provisional. De moment, però, no tenen cap compromís del Consorci d'Educació.

Les protestes que han fet les famílies de l'Escola Entença per evitar el trasllat a l'edifici del carrer de Londres han donat fruits. La representant al consell escolar i membre de l'associació de famílies i infants de l'escola, Mariona Puigdellívol, assegura que l'edifici és molt estret, absolutament vertical, de sis plantes més una; amb un sol pati a dalt del terrat i amb totes les estances, des de les aules fins a serveis com el de menjador, per sota de les mides recomanades.

De moment, ja han aconseguit el suport de l'Ajuntament per evitar que l'escola es traslladi a l'edifici proposat inicialment pel Consorci, encara que aquest organisme no s'ha posicionat en ferm. La regidora de l'Eixample, Montserrat Ballarín assegura que a ella tampoc no li agrada la proposta ni com a destinació provisional ni com a definitiva i es va comprometre en l'última audiència pública del districte a treballar perquè no sigui la destinació ni definitiva ni provisional.

De moment el curs vinent seguiran en els barracons ubicats dins de l'Escola Industrial en espera dels moviments que faci a partir d'ara el Consorci, que en principi els havia proposat un trasllat a un edifici que fa una dècada que està buit i que és annex a l'Escola Mallorca i l'Escola Bressol Londres. Sembla que el trasllat definitiu ja no es preu però encara no està descartat  que hi traslladin el centre de manera provisional, tot i que també han posat altres opcions sobre la taula.