Sorprenent invasió de la boira costanera

Aquest dimecres al matí la boira ha arribat a Barcelona, des del mar fins ben bé el passeig de Sant Joan. Les altes temperatures atmosfèriques, la temperatura suau del mar i l'entrada de vents marítims, amb índexs alts d'humitat, són els factors que han facilitat la formació d'aquest fenomen.

Molts banyistes de les platges de Barcelona s'han vist sorpresos, aquest dimecres al matí, per la boira costanera. Des de la càmera de BTV a Collserola s'ha vist de forma clara com la boira entrava a la ciutat, més o menys a quarts d'11 del matí.

La temperatura de l’aigua del mar, a la Barceloneta, es troba a 22,6ºC, segons l’observador Diego Lázaro. La temperatura atmosfèrica, a 1.500 metres d’altura, en el moment de l’entrada de la boira a la ciutat, era d’uns 25ºC. A més, l’entrada de vents de component marítima, que aporten força humitat ambiental,  han facilitat la condensació de l’aire i la conseqüent formació d'aquest fenomen meteorològic. Els vents han empès la boira des de l’interior del mar fins al centre de la ciutat.