Veïns de la plaça d’Osca, molestos amb l’ampliació de l’horari de les terrasses

La nova ordenança que des d'aquest any regula el funcionament de les terrasses dels bars a tota la ciutat treu la son a alguns veïns de la plaça d'Osca. L'any passat van aconseguir que l'Ajuntament limités el nombre de terrasses, que en tot cas tancaven a les 22.30 h entre setmana i a les 23 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. Ara l'horari s'ha ampliat fins a la mitjanit entre setmana i la 1 h quan l'endemà és festa. Els restauradors estan satisfets, però aquests veïns diuen que no poden dormir.

L'any passat, el conflicte entre els bars i els veïns de la plaça d'Osca que es queixen del soroll va arribar a fer que els restauradors es plantessin: des del gener fins al maig no van treure cap taula al carrer, perquè l'Ajuntament va limitar-ne l'espai a quatre taules per establiment i els bars deien que així no els sortia a compte. En apropar-se l'estiu, van tornar a muntar les terrasses, després de parlar amb alguns veïns. Tot i que no van arribar a signar l'acord per regular específicament el funcionament de les terrasses d'aquesta plaça, es van comprometre a respectar els horaris més restrictius, és a dir, a tancar a les 22.30 h els dies d’entre setmana i a les 23 h els festius i vigílies de festiu.

Al gener va entrar en vigor una nova ordenança de terrasses a tota la ciutat, precisament amb l'objectiu d'unificar moltes de les normatives que ja hi havia per a carrers, barris o districtes determinats. A Sants, la nova ordenança va començar a aplicar-se al març, així que des de llavors les terrasses de la plaça d'Osca, l'horari dels vetlladors s'ha ampliat fins a les 12 de la mitjanit entre setmana i fins a la una els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Els restauradors estan molt contents amb el canvi: diuen que abans perdien la clientela del sopar perquè havien de tancar la terrassa molt aviat. A més, creuen que abans era pitjor per als veïns, perquè quan ells recollien les terrasses hi havia gent que s'hi quedava xerrant a la plaça.

Però els veïns que l'any passat es queixaven del soroll de les terrasses ara estan encara més molestos, perquè tanquen més tard. Es queixen que no poden descansar i que, malgrat que arribi l'estiu, ells mai no podran estar tranquils amb les finestres obertes. Aquests veïns han tornat a presentar les seves queixes a l'Ajuntament a través del Cercle de Sants. Ara reclamen que es tornin a fer sonometries als habitatges, perquè asseguren que el nivell de soroll sobrepassa els límits permesos. L'Ajuntament s'ha compromès a fer aquestes sonometries per calcular si hi ha més soroll que abans i elaborar una normativa que faciliti la convivència a la plaça.