S’organitzen visites guiades gratuïtes al Fossar de la Pedrera, a Montjuïc

Cementiris de Barcelona organitza des del mes de maig visites guiades gratuïtes al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc. Gràcies a l'èxit de la iniciativa, a partir del mes de desembre la ruta s'organitzarà mensualment. El Fossar de la Pedrera és un espai memorial dedicat a les víctimes de la repressió franquista.

Des del mes de maig s'han fet 18 rutes guiades en què hi han participat prop de 600 persones. El Fossar conté les despulles mortals de les víctimes de la repressió a la rereguarda i dels bombardejos. També hi ha bona part dels afusellats al Camp de la Bota entre el 1939 i 1952. Va ser inaugurat el 1985 com a conjunt arquitectònic d'interès històric, i conté, entre d'altres, la sepultura del president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys.

Aquesta visita complementa la Ruta dels Cementiris, que comprèn visites guiades als dos cementiris monumentals de la ciutat, el del Poblenou i el de Montjuïc. Les rutes es fan el primer diumenge de cada mes (el primer i el tercer al Poblenou, el segon i el quart a Montjuïc) i són gratuïtes.