Segona nit al Sónar, amb Jean-Michel Jarre

El francès Jean-Michel Jarre ha estat el gran triomfador de la segona nit del Sónar, és on hi ha presentat mundialment el seu nou espectacle, una crítica alguns dels usos que es fan actualment de les noves tecnologies. El creador d''Oxygène' va tornar a demostrar que és un alquimista de la tecnologia punta audiovisual.

Més radical en el fons i la forma ha estat la proposta d’Anohni, l'artista transgènere abans conegut com Antony Hagerty o líder d'Antony & The Johnsons. El canvi de nom justifica un gir estilístic: del pop de càmera a l'electrònica, i de les lletres intimistes a les que mosseguen. Anohni carrega en el nou disc, 'Hopelessness', contra l'escalfament global del planeta o els atacs militars amb drons.

I és que precisament el Sónar ha destacat, en aquesta edició, per diversos discursos de protesta. Ahir mateix, El Niño de Elche va estrenar amb gran ovació l'espectacle 'En el nom de' clamant amb el seu "flamenc electrònic" pel tancament dels centres d'internament d'estrangers (CIEs) o els drets del col·lectiu LGTBI. Malgrat tot, per a molts, el festival Sónar serà sempre, sobretot, festa.