Solucions per crear i desenvolupar empreses a Bizbarcelona

Avui ha començat el Bizbarcelona al recinte de la Fira. L’esdeveniment, que durarà dos dies, inclou en el programa activitats d’assessorament i gestió de xarxes. Pel que fa al contacte amb inversors, però, els emprenedors interessats han de pagar una entrada força més cara, de 150 euros.

La fira Bizbarcelona estructurarà les activitats al voltant de diversos blocs temàtics: innovació, internacionalització, estratègia i gestió empresarial, vendes, optimització de recursos, habilitats directives, eines de màrqueting i comunicació i finançament, entre d’altres. Entre les activitats previstes hi destaquen més de 150 conferències, tallers, espais d'assessorament personalitzat i àrees per facilitar els contactes empresarials i l'intercanvi d'idees. El certamen també comptarà amb una zona d'exposició comercial en la qual es preveu la participació de 85 empreses i entitats amb productes i serveis per a pime, autònoms i emprenedors, a més de franquícies i conceptes de negoci que busquen inversors.

L’accés al contacte amb inversors, només per a alguns

El finançament és una de les qüestions que més preocupa els emprenedors. Aquest any a Bizbarcelona hi haurà 94 milions d’euros d’inversió a la caça de projectes de futur. L’objectiu és afavorir la inversió en un context de restricció creditícia, per això se celebrarà el Mercat del Finançament, un espai per posar en contacte inversors i empresaris que volen impulsar nous projectes. Els desemborsaments mitjans per projecte oscil·len entre el mig milió d’euros i els 16 milions. Ara bé, els emprenedors que vulguin accedir a aquest mercat hauran de fer també una inversió prèvia. L’accés a la inversió d’aquesta fira només s’aconsegueix previ pagament de 150 euros per persona. Aconseguir diners per desenvolupar una empresa, doncs, no és accessible a tots els assistents a la fira sinó només als que han pagat.