Barcelona se solidaritza amb les víctimes de Sant Petersburg

El metro ha fet una aturada d’un minut a les 12 h per mostrar el rebuig a l’atemptat a la ciutat russa

Tots els trens de la xarxa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona s'han aturat al punt del migdia durant un minut per mostrar la solidaritat amb les víctimes i els familiars de l'atac terrorista que es va produir aquest dilluns al suburbà de Sant Petersburg, a Rússia. L'Ajuntament també ha convocat una concentració en senyal de dol a la plaça de Sant Jaume.

El balanç de víctimes mortals de l'atemptat s'ha elevat aquest dimarts a 14 i hi ha una cinquantena de ferits que estan ingressats en diferents hospitals de la ciutat russa. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha recordat que a causa d'aquest tipus d'accions, Catalunya es manté en un nivell antiterroritsta de quatre sobre cinc, en especial en les zones amb més concurrència de persones.

Jané, a més, ha instat a la resta de policies europees i internacionals a "reforçar-se i col·laborar activament" per compartir informacions i bases de dades que permetin avançar-se a atacs.

També al migdia s'han fet concentracions davant dels centres de treball de Transports Metropolitans de Barcelona i el metro ha interromput l'activitat durant un minut com a mostra de solidaritat envers les víctimes de l'atemptat a Sant Petersburg.