El conflicte laboral amb els socorristes endarrereix la temporada de platges

Segons el calendari habitual, el servei de vigilància de les platges s'activa una setmana abans de Setmana Santa, quan comença la temporada mitjana. Enguany, però, les platges de Barcelona continuen sense socorristes. L'empresa Proactiva ha guanyat la concessió del servei, però encara no ha arribat a un acord amb l'Ajuntament i els socorristes per les seves condicions laborals.

Els socorristes de Barcelona continuen esperant. Això és el que han volgut reivindicar amb una foto a la platja de la Barceloneta. Després que Creu Roja perdés la concessió del servei, la nova empresa adjudicatària, Proactiva, ha assumit incorporar-los a la plantilla i permetre que continuïn treballant aquest estiu. Però mentre no arribin a un acord sobre les condicions laborals, no podran oferir el servei de vigilància.

Setmana Santa marca tradicionalment l'inici de l'època de platges. Es considera temporada mitjana i cada any per aquestes dates ja hi ha socorristes que vetllen per la seguretat a la costa barcelonina. De fet, el servei s'activa normalment una setmana abans de Setmana Santa, però aquest 2016 encara no se sap del cert quan entraran en funcionament.

No obstant això, l'Ajuntament assegura que les platges estan obertes i que es poden fer servir. Esperen que la temporada mitjana pugui començar oficialment el 9 d'abril, tot i que caldrà estar pendents de com es resol el recurs dels socorristes davant la jurisdicció laboral. Durant les properes setmanes també es preveu obrir els serveis complementaris, com ara el Centre de la Platja.

Alguns regidors han reaccionat davant d'aquesta situació, com el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que ha acusat Colau de "perjudicar" a Barcelona i als usuaris de les platges. Segons el dirigent popular, "no és comprensible" que no s'hagi elaborat un calendari indicant la temporada de bany i ha assenyalat que en els darrers anys ja hi havia socorristes durant la Setmana Santa.

Per la seva banda, el regidor de la CUP, Josep Garganté, ha expressat a través de les xarxes socials, que les platges estan sense servei de socorrisme a causa de "l'intent de precarització laboral", en referència a les condicions laborals proposades per Proactiva.