El CCIB acull el congrés més gran sobre toxicologia i química ambiental

Més de 2.600 professionals participen fins dijous al 25è Congrés Internacional de la Societat Europea de Toxicologia i Química Ambiental (SETAC). En aquesta cita professional, la més gran que s'ha fet mai en el sector mediambiental, es tracten temes relacionats amb els efectes de l'activitat humana sobre l'ecosistema, el tractament d'aigües residuals i la contaminació.

L'ecosistema mediterrani és un dels protagonistes d'aquest congrés. Segons el president del congrés, Damià Barceló, "Espanya està molt ben considerada des del punt de vista mediambiental, entre els cinc primers del món, i això se'ns reconeix".

Tot i que el congrés serveix per poder aprofundir en diverses temàtiques, també és útil per trobar feina. Molts participants barcelonins ho veuen com una oportunitat per fer contactes i marxar fora del país a buscar noves ofertes laborals.

La SETAC és la major associació dedicada a la toxicologia i la química ambiental a escala global, amb seus a cada continent. El congrés d'enguany coincideix amb el 25è aniversari de l'establiment de SETAC a Europa. L'organització del congrés està liderada per l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA) del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut Català d'Investigació de l'Aigua (ICRA).