Sis restauradors dels carrers de Blai i Blesa es queden sense terrassa

La demanda de terrasses als carrers de Blai i Blesa, al Poble-sec, supera la capacitat permesa per a aquest espai públic. Per això, per primera vegada, el districte de Sants-Montjuïc ha fet un sorteig per determinar els bars que podran posar taules i cadires a partir de l'1 de gener. Dels 43 establiments de restauració actuals, 40 hi han presentat sol·licitud però només hi ha espai per a 37, de manera que sis negocis s'han quedat sense vetllador.

L'Ordenació Singular de Terrasses dels carrers de Blai i Blesa, aprovada l'1 de gener de 2016, va implicar dos grans canvis als negocis d'aquest carrer. Per una banda, la reducció horària fins a les 23.00 hores de diumenge a dijous, i fins a les 0.00 hores les nits de divendres i dissabtes. Per l'altra, tenint en compte les al·legacions dels veïns i veïnes es va limitar a 37 el nombre màxim de terrasses. Aquest eix està dividit en nou trams que es troben al màxim de la seva capacitat permesa, 37 terrasses que sumen un total de 148 taules.

Per tal d'obtenir les llicències de terrasses, els 43 establiments de restauració, que actualment ocupen aquests carrers, van haver de presentar les sol·licituds abans del 15 de setembre. Donat l'excés de peticions en els trams dos i tres, per primer cop, el Districte de Sants-Montjuïc ha hagut de celebrar un sorteig per a l'atorgament de les llicències del 2017.

Dels 43 establiments, tres han quedat fora del sorteig perquè, tal com afirma l'Ajuntament, van presentar les sol·licituds fora de termini, i tres no han tingut la sort d'aconseguir la llicència de terrassa per al seu negoci. Segons Humberto Cruz, restaurador, una terrassa en aquesta zona suposa entre un 30 i un 40 % de la facturació d'un restaurant.

Les llicències atorgades tindran la alidesa d'un any a partir de l'1 de gener de 2017 i els restauradors que vulguin sol·licitar o mantenir la terrassa el 2018 hauran de tornar a presentar tota la documentació necessària abans del 15 de setembre.