Sindicats i Ajuntament, esperançats per arribar a un acord pel metro

Després del preacord a què han arribat la direcció de TMB i el Comitè d'Empresa del bus, l'Ajuntament es mostra optimista per aconseguir també l'entesa amb els sindicats del metro. Aquest dimarts, empresa i representants dels treballadors tornaran a seure a la mesa de negociació. Des del Comitè d'Empresa esperen que la direcció els plantegi una proposta que puguin aprovar.

Els sindicats encaren la reunió d'aquest dimarts amb la direcció de TMB amb "esperances". Des de la secció sindical de CCOO, Ignacio Pérez demana a l'empresa que "faci un altre moviment que pugui acostar els treballadors a la perspectiva d'un acord i que faciliti la desconvocatòria de vaga". Pérez considera que cal buscar una sortida perquè millorin les condicions salarials i que es posi fi als contractes precaris.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha obert la porta a seguir el mateix camí en el cas del metro que el que s'ha seguit amb l'autobús, que finalment ha arribat a un preacord.

Aquest dimarts, direcció de TMB i Comitè d'Empresa estan cridats a una nova reunió de negociació. En paral·lel, representants sindicals han presentat aquest dilluns la convocatòria de dues jornades d'aturades el 18 i 19 de juny, que coincidiran amb el Sónar.