Unió Federal de Policia atribueix les cues del Prat a la precarietat laboral

Denuncien que Aena hauria millorar les infraestructures de l’aeroport, que consideren deficitàries

El sindicat Unió Federal de Policia argumenta que les llargues cues que s'han generat al control de passaports de l'aeroport de Barcelona-el Prat es deuen a la discriminació salarial dels agents de la Policia Nacional respecte als que treballen en altres comunitats i critiquen, també, la falta de material i infraestructures de l'aeroport.

Després de quatre dies consecutius d'aglomeracions al control de passaports de l'aeroport del Prat, Isabel Rodríguez, coordinadora de Catalunya del sindicat Unió Federal de Policia, ha explicat a betevé que les incidències es produeixen per la manca de personal que hi ha a Barcelona a causa de la discriminació salarial que, afirma Rodríguez, té la Policia Nacional catalana respecte la de la resta de l'estat. Afirma que aquesta diferència fa que els agents no vulguin venir a Barcelona, ja que en comunitats com Madrid cobren plusos que a Catalunya no perceben. Per això, els funcionaris venen obligats quan surten de l'acadèmia i, una vegada ha passat un any i poden sol·licitar el trasllat, marxen i tornen a venir agents novells al Prat, que han de tornar a aprendre les rutines de la feina.

Rodríguez també assegura que l'altre problema de l'aeroport del Prat és la falta d'infraestructures i atribueix aquesta responsabilitat a Aena. La coordinadora del sindicat explica que només hi ha cinc filtres d'entrada i sortida per passar el control i que, com a molt, hi pot haver dos policies en cada un. Considera que aquest servei és insuficient quan, a vegades, arriben prop de 10 vols a l'hora i reclama que cal renovar les infraestructures del Prat ja que, denuncia, són les mateixes que fa 10 anys.  També critica que falta material per fer la feina com, per exemple, ordinadors.

Les cues van començar el 7 d'abril quan la Unió Europea va canviar la normativa de seguretat als aeroports i va obligar a passar els controls de passaport a tots els membres de l'espai Schengen, tant si entren com si surten del país. Rodríguez alerta que aquesta situació pot empitjorar a l'estiu i, per això, des del sindicat demanen que els policies que vinguin a treballar al Prat tinguin la mateixa remuneració que la resta d'agents d'altres comunitats.