El síndic de greuges investiga d’ofici la situació al Prat

Rafael Ribó apunta un possible canvi de gestió de l’aeroport

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha posat en marxa una investigació sobre la situació que viu l'Aeroport de Barcelona-el Prat i també del conflicte entre empresa i treballadors dels controls de seguretat. El síndic vol esclarir com està afectant una possible "mala administració" del Govern espanyol i si s'està produint una vulneració dels drets dels passatgers.

Rafafel Ribó està supervisant l'actuació de les administracions i ha demanat informació al Govern espanyol, tant al Ministeri de Foment —per saber les mesures previstes per afavorir el diàleg entre empresa i treballadors— com al Ministeri de l'Interior —per conèixer com s'actuarà per evitar el col·lapse d'aquests dies a les cues del control de seguretat.

El síndic de greuges afirma que es tracta d'un conflicte laboral, però que té relació amb un "servei públic que afecta els drets de la col·lectivitat". Per això, també s'ha posat en contacte amb el Defensor del Poble i s'està treballant en una anàlisi de les condicions laborals dels professionals que treballen als controls de seguretat d'altres aeroports del país, per saber si la proporció de treballadors al Prat és similar a la d'altres aeroports tenint en compte el volum de passatgers.

El síndic apunta un possible canvi de gestió de l'aeroport

Ribó també ha sol·licitat informació al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per conèixer com s'està garantint el dret de vaga sense vulnerar els drets dels passatgers i s'ha adreçat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirmant que "s'ha de tenir clar en qui recau la responsabilitat de la gestió de l'aeroport i decidir si és oportú un canvi en aquest sentit".