El veïnat de la Bordeta entrega 3.000 signatures al districte per salvar el bus 91

El districte es compromet a continuar negociant per garantir la mobilitat a la zona

El barri de la Bordeta s'ha organitzat per salvar la línia 91 d'autobús. Per fer sentir la seva demanda, una cinquantena de veïns han tallat el carrer d'Olzinelles i la carretera de Sants, aquest matí, fins a arribar a la seu del districte. Un cop allà, han entregat més de 3.000 signatures a una de les conselleres del Sants-Montjuïc, Esther Pérez.

El veïnat de la Bordeta considera que el 91 és una línia bàsica per al barri. Els connecta amb el centre de la ciutat i amb el CAP Manso, on es deriven molts pacients quan no se'ls poden fer les proves que necessiten a l'ambulatori de Corral. A més, afegeixen que la Bordeta és un barri molt envellit i amb la desaparició de la línia 91, també coneguda com la Monyos, els usuaris hauran de fer més d'un transbordament per poder arribar a altres punts de la ciutat.

No és la primera vegada que TMB intenta eliminar el 91. Segons Jordi Falcó, membre del Centre Social de Sants, en els darrers 30 anys ja ho ha posat sobre la taula fins a  tres ocasions, tot i que mai ho ha aconseguit per les protestes veïnals. Aquesta vegada, els veïns han optat per manifestar-se i entregar 3.000 signatures al districte i alerten que si les negociacions amb l'Ajuntament s'estanquen, podrien arribar a tallar artèries importants de la ciutat, com la Gran Via.

Des del districte han demanat al veïnat de la Bordeta que defineixi molt bé quines són les necessitats que té la zona en matèria de mobilitat i han assegurat que a partir d'aquí començaran a negociar per trobar de forma conjunta una solució que satisfaci tothom.