“Si ens allunyem 10 metres dels cotxes, respirem un 60 % menys de contaminants”

L’investigador del CSIC Xavier Querol alerta d’una diferència “molt marcada” entre els efectes de passejar pel carrer de Balmes o fer-ho per la rambla de Catalunya

Els experts ambientals recomanen caminar o anar amb bicicleta "com més lluny millor de les vies per on circulen més de 10.000 vehicles al dia." Xavier Querol, del CSIC, ha explicat a 'El matí de Barcelona' que amb cotxe "el millor és anar amb les finestres apujades i activar la recirculació interna de l'aire" per evitar la contaminació del cotxe del davant.

"Els nivells de contaminació són diferents en funció dels barris, o fins i tot dels carrers." Així de contundent ha estat l'investigador del CSIC Xavier Querol en una entrevista a 'El matí de Barcelona'. Segons Querol, "en carrers com Aragó o València, si ens allunyem uns 10 metres, podem arribar a reduir el 60 % l'exposició als contaminants. Si ens allunyem a 150 metres, la reduïm un 80 %."

L'investigador ha recomanat caminar o fer esport "com més lluny millor de les vies amb més de 10.000 vehicles diaris", com la Diagonal, la Gran Via o la Meridiana, tot i que ha admès que "és més important el benefici cardiovascular de l'esport que l'efecte col·lateral de la contaminació". Segons Querol les mascaretes de protecció que solen utilitzar els ciclistes "ajuden a reduir" però no protegeixen al 100 % dels contaminants.

Escolta l'entrevista completa aquÍ: