Setmana estrella dels àpats de Nadal de les empreses

La majoria d'empreses que organitzen dinars o sopars per celebrar Nadal els fan aquesta setmana. Sempre s'organitzen durant els dies previs a les festes i es reserven els restaurants amb mesos d'antelació. Després d'anys de crisi, els grups de restauració han notat com aquest any és el de la recuperació, han incrementat les reserves i també els preus dels àpats.

A la cuina del Xalet de Montjuïc estan a ple rendiment, aquest divendres és un dels dies de l'any que serviran més àpats. La majoria de les empreses han escollit aquest dia per fer la celebració de Nadal. I en aquesta època el que més demanen són els plats tradicionals, una bona escudella i canelons, així ho explica el xef d'aquest restaurant, Jordi Anglí, que assegura que els pollastres i els canelons tenen tot el protagonisme, tot i que, també entren amb força productes una mica més especials com la tòfona, i productes més selectes que no es prenen habitualment.

Els dinars o sopars de Nadal de les empreses tornen a estar a l'agenda. Després de disminuir entre el 2008 i el 2014 per la crisi econòmica, ara han tornat amb força. El 2015 ja va ser un any de recuperació per als restaurants i aquest 2016 han notat com el nombre de reserves ha incrementat. Tant de petites i mitjanes empreses com de multinacionals. En Josep Soler, responsable del grup Travi, assegura que aquest any és bo pel que fa a xifres ja que moltes empreses tornen a la tradició i no miren tant el preu com ho havien fet anteriorment. Això també ho corroboren des del grup de restauració Tragaluz.

Els restaurants s'adapten a les empreses i els confeccionen un menú al seu gust, sempre amb un preu tancat que acostuma a ser superior als 30 euros. Es tracta de trobades normalment d'entre 30 i 90 treballadors que serveixen per celebrar les festes nadalenques amb els companys de feina i per enfortir relacions. La majoria de treballadors no falten a la cita. Aquesta és, segons els diferents grups de restauració de Barcelona, la setmana estrella dels àpats de Nadal, però aquest any hi ha empreses que també aposten per fer aquestes trobades al gener.