Creix la indignació veïnal pel tràfic de drogues al Raval

Els veïns mantenen les protestes per demanar solucions a la proliferació de pisos ocupats on es ven droga

Desenes de veïns del Raval s'han tornat a manifestar aquest dimecres a la nit pels carrers del barri per protestar contra la proliferació de punts de venda i consum de drogues en habitatges ocupats. Ja fa set nits seguides que es mobilitzen i es mostren disposats a continuar amb la pressió per aconseguir que s'hi actuï.

Els veïns fa setmanes que protesten per l'ocupació de pisos que s'utilitzen com a punts de venda de droga. També fan pressió per intentar evitar més ocupacions al barri. Dimarts passat es van concentrar davant d'un immoble per forçar que els Mossos d'Esquadra desallotgessin uns presumptes narcotraficants que havien ocupat dos pisos de la finca unes hores abans. El mes passat, una veïna del carrer de la Riereta va llençar aigua des de casa seva per fer fora un home que s'enfilava pels balcons. Finalment, els Mossos d'Esquadra hi van intervenir i van convèncer l'home perquè abandonés l'acció.

Narcopisos de protecció oficial

I, entre els narcopisos, també n'hi ha que són de protecció oficial. L'Ajuntament ha reconegut que al carrer de l'Om, número 9, hi ha un pis ocupat on es trafica amb drogues. El govern municipal assegura que els Mossos ho estan investigant i demana respecte per a l'actuació policial.

Degradació a l'interior dels edificis

El tràfic de drogues no és nou al Raval, però els veïns diuen que la situació s'ha accentuat en els últims mesos. Asseguren que tenen por i es queixen de la degradació a l'interior dels seus edificis. Segons expliquen els veïns i va poder comprovar betevé, en alguns casos hi ha gent malvivint a l'escala. A això s'hi suma la brutícia amb restes d'excrements i també xeringues. Els Mossos d'Esquadra han fet diverses intervencions per desallotjar i tapiar immobles. Els veïns diuen, però, que no és suficient perquè cada dia hi ha més ocupacions.