Setè dia consecutiu de protestes de la PAH al Banc Popular

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha protestat aquest divendres, per setè dia consecutiu, a l’oficina del Banc Popular del passeig de Gràcia. La PAH vol negociar la dació en pagament d’un home en risc de desnonament i l’oficina amenaça de demanar una intervenció policial si el centenar d'activistes de la plataforma no abandonen la protesta.

Un centenar de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, (PAH), s’han concentrat aquest divendres per setè dia consecutiu davant l’oficina del Banc Popular del passeig de Gràcia. Els activistes demanen la dació en pagament per a un client d’aquesta entitat que va contractar una hipoteca multidivisa que no pot pagar perquè està a l’atur des de fa més d’un any. L’afectat, de 39 anys i sense fills, va contractar una hipoteca que li suposa una quota mensual de 2.200 euros.

La particularitat de les hipoteques multidivisa és que el préstec es concedeix en una moneda diferent a l’euro i es torna en euros, fet que suposa més complexitat, ja que cal tenir en compte tant els tipus d’interès d’altres països com les variacions de tipus al mercat de divises. L’home afectat, el José Antonio, va contractar la hipoteca per 390.000 euros i ara deu 590.000 euros, no paga la quota mensual des de fa un any i el banc vol quedar-se amb un pis més petit que està com a garantia, segons ha explicat la PAH. Fonts del Banc Popular han assegurat que l’entitat bancària no porta a terme esnonaments.

L’oficina bancària té les persianes de la porta principal tancades des que van començar les protestes, tot i que s’hi pot accedir des d’una porta lateral, ja que la sucursal segueix funcionant.