Set municipis teixeixen un gran tapís a la platja per reclamar més suport als refugiats

Durant l’acte també s’ha escenificat un rescat a alta mar

Els voluntaris de set municipis metropolitans han fusionat sobre la sorra de la platja de la Nova Icària els set tapissos que han teixit per separat. Uns llenços en què han plasmat les seves reclamacions perquè es respectin els drets humans dels refugiats.

Aquest matí s'ha celebrat  l'acte que posa punt final al programa Tenim Drets , Teixim Llibertats, que va posar en marxa l'Àrea Metropolitana de Barcelona juntament amb els ajuntaments més petits de menys de 10.000 habitants: Begues, Cervelló, Papiol, La Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Durant l'acte diversos voluntaris dels set municipis han fusionat, sobre la sorra de platja, set tapissos que han teixit per separat. Cada un mostrava les denúncies, desitjos i propòsits dels participants envers els Drets Humans de les persones refugiades.  A més, l'equip de rugbi de Begues i les ONG Cooperació en Acció i Proactiva Open Arms han escenificat un rescat a alta mar.

Conscienciació sobre la crisi humanitària

La primera edició del programa Tenim Drets, Teixim Llibertats s'ha focalitzat en la visualització dels Drets Humans de les persones refugiades.  Segons l'Agència de les Nacions Unides per als refugiats, a finals del 2015 al món hi havia 65 milions de persones que es van veure obligades a fugir de casa seva. Per tant, una de cada 113 persones són asilades, refugiades o desplaçades. És per aquest motiu, que el programa promou el coneixement de la realitat que afecta les persones refugiades i, a més, fomentar la comprensió i respecte a través d'activitats i tallers amb la ciutadania.