Set de les víctimes de la xarxa de pornografia infantil estaven sota tutela de la Generalitat

Dels 80 menors explotats per la xarxa d'explotació sexual infantil desarticulada dimarts, se n'han identificat 29, dels quals set estaven tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat. Al menys cinc dels set menors van entrar en contacte amb la xarxa una vegada ja estaven dins del sistema de protecció social, mentre que els altres dos hi van tenir un contacte previ.

El director general d'Atenció a l'Infancia i l'Adolescència, Ricard Calvo, ha comparegut davant dels mitjans després que aquest dimarts es desarticulés una xarxa d’explotació sexual infantil que captava menors que es trobaven en risc d'exclusió social a Catalunya i el País Valencià.

Calvo ha volgut felicitar la feina feta des del CRAE de Tortosa, on es va posar en alerta els Mossos d'Esquadra de la situació, i des de llavors han treballat coordinadament durant 14 mesos per tal de desarticular la xarxa d'explotació infantil.

Dels set menors tutelats, dos estaven en un centre d'acollida i els altres cinc en un centre residencial d'acció educativa, segons ha explicat Calvo. Actualment només cinc continuen sota tutela de DGAIA. El director general també ha volgut remarcar que tots aquests menors havien tingut molt poc contacte amb la xarxa.

Des del Departament han volgut refermar la voluntat de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, de comparèixer el setembre al Parlament per donar les explicacions pertinents sobre el cas.