S’estrena ‘La llum d’Elna’, el film que recupera la història d’Elisabeth Eidenbenz

A la gala hi han assistit la directora, Silvia Quer, i intèrprets destacats com Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnín i Pere Ponce

La infermera Elisabeth Eidenbenz va fundar la Maternitat d'Elna el 1939 al Rosselló, on va acollir refugiades republicanes i els seus fills. Ara, la pel·lícula 'La llum d'Elna' ret homenatge a aquesta "mare coratge".

La infermera suïssa va instal·lar la maternitat en una torre abandonada de la població rossellonesa. Hi van néixer 595 nadons, la majoria fills de refugiats republicans que haurien tingut escasses possibilitats de sobreviure  als camps de concentració que el Govern francès va improvisar a les platges d’Argelers, Barcarès i Sant Ciprià.

'La llum d'Elna' està protagonitzada per l'actriu suïssa Noémie Schmidt, que interpreta Eidenbenz. També hi intervenen Nausicaa Bonnín, Natalia Molina, Pep Anton Muñoz, Pere Ponce i Nora Navas, entre d'altres.

La pel·lícula s'ha estrenat aquest dimarts al cinema Aribau, però es podrà veure aquest divendres a TV3. A la presentació, també hi ha assistit Serge Barba, que va néixer a la maternitat i que apareix a la pel·lícula com a figurant.