Seguiment “majoritari” de la vaga de taxis d’aquest dijous

L’Institut Metropolità del Taxi assegura que l’aturada va ser secundada per la majoria de taxistes

La vaga de taxistes de 24 hores d'aquest dijous contra les llicències VTC (vehicles turisme amb conductor) ha tingut un seguiment "majoritari" segons l'Institut Metropolità del Taxi. Élite Taxi va més enllà i diu que l'aturada va ser secundada pel 100 % dels taxistes. El sindicat no descarta que es convoquin noves mobilitzacions de cara a finals de juliol a escala de tot Espanya. Celebren, això sí, que la Generalitat s'hagi avingut a crear una comissió de seguiment de les noves llicències VTC que atorgui l'Estat.

Com a mesura de protesta contra la possible arribada de noves llicències VTC, el col·lectiu taxista va dur a terme aquest dijous a la tarda una marxa lenta que va sortir de l'aeroport del Prat i va recórrer la Gran Via de les Corts Catalanes fins arribar a la plaça de Catalunya.

Els taxistes recorden que per llei només hi pot haver una llicència VTC (les que fa servir, per exemple, la plataforma Cabify) per cada 30 llicències de taxi. Els preocupa la possible arribada de 3.000 noves llicències VTC que es van demanar abans que es formalitzés la llei que marca aquesta proporció. Les empreses que les van demanar esperen que la justícia es pronunciï sobre aquesta qüestió.

En una reunió aquest dijous al migdia entre representants dels taxistes i el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa, es va acordar crear una comissió de seguiment en relació amb l'atorgament de noves autoritzacions de vehicles VTC. El govern també es va comprometre a incrementar els controls i inspeccions per evitar fraus i a defensar davant el Ministeri de Foment la proporció d'1/30.