Reduir la segregació escolar i millorar la inserció dels joves, reptes del Casal dels Infants per al 2017

El Casal del Infants demana integrar nens d'altres barris a les escoles del barri i facilitar la inserció laboral dels joves extracomunitaris que no estan regularitzats. Dos punts que consideren prioritaris per millorar la convivència al Raval durant el 2017.

El Casal dels Infants treballa cada dia per millorar la vida de les famílies del Raval i canviar certes realitats que mantenen la desigualtat social amb altres barris de la ciutat. L'entitat s'ha proposat per a aquest 2017 dos fronts de lluita principals, un encarat a reduir la segregació a les escoles i l'altre, a integrar els joves en risc d'exclusió.

El Casal dels Infants considera que podria ser positiu que alumnes d'altres barris de la ciutat formessin part de les escoles del Raval, per reduir així la concentració d'immigrants en algunes aules, un fet que els dificulta la integració a la llengua i els costums catalans. També creuen que s'haurien d'eliminar traves a la inserció laboral dels joves d'origen extracomunitari que fa anys que viuen al barri però que encara no tenen regularitzada la seva situació.

Una entitat de referència

El Casal dels Infants va néixer fa 31 anys, quan un grup de persones vinculades al Raval van crear l’entitat amb la voluntat de fer un barri amb més oportunitats per als infants, els joves i les famílies que hi viuen. Amb el pas del temps, el Raval s’ha convertit en un dels barris de la ciutat amb més entitats veïnals i associatives, però alhora continua sent un dels barris on les desigualtats socials són més evidents.