Segon dia de vaga indefinida a l’aeroport sense cues i amb passatgers prudents

Els serveis mínims del 90 % i la presència de la Guàrdia Civil fan imperceptible la protesta dels treballadors dels controls de seguretat

La segona jornada de vaga total dels treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona-el Prat no està tenint cues d'importància, ni per passar a la zona restringida ni per facturar els equipatges. Els elevats serveis mínims fixats pel govern, del 90%, i la presència d'agents de la Guàrdia Civil juntament amb els treballadors d'Eulen fan que, després de setmanes de conflicte, la protesta sigui ara gairebé invisible.

El matí ha repetit el patró d'aquest dilluns, de manera que els passatgers passaven ràpidament per l'escàner, sense haver d'esperar gaires minuts. Només en moments puntuals a les primeres hores del matí, de més afluència de viatgers, l'espera ha estat d'un màxim de 20 minuts. Tot i la millora de la situació, els passatgers continuen sent molt prudents i la majoria arriben amb hores d'antelació a l'aeroport.

Aquest 15 d'agost, que és festiu a tot l'estat, l'aeroport de Barcelona-el Prat té programada la sortida de 474 vols i es calcula que hi passaran al voltant dels 87.900 passatgers.