El sector turístic preveu que l’atemptat tindrà una incidència “poc rellevant”

Els agents econòmics s’han reunit aquest dimarts amb el govern municipal, que els ha agraït la col·laboració dels últims dies

Hi ha hagut cancel·lacions però "la incidència no és rellevant". Aquest és el balanç que l'alcaldessa, Ada Colau, ha fet de l'afectació que han tingut fins ara els atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils sobre l'activitat econòmica i turística. Colau s'ha reunit amb els agents econòmics de la ciutat i els ha agraït l'ajuda que van donar en els dies posteriors a l'atac i ha insistit a transmetre "un missatge de confiança".

L'alcaldessa també ha remarcat un altre missatge, el de la unitat: "el cop ha estat dur, però ràpidament estem reprenent la normalitat i continuarem treballant plegats". El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, també ha insistit en la idea que "tots els sectors treballem amb normalitat" i ha remarcat que no preveuen que "el terrible incident ens afecti".

Tot i això, ha reconegut que encara és d'hora per conèixer bé l'afectació que pot tenir i per això els assistents a la reunió han acordat tornar-se a veure en una trobada del Consell de Turisme i Ciutat el 12 de setembre per concretar mesures d'actuació. En aquesta primera reunió, hi han participat representants d'entitats econòmiques com Turisme de Barcelona, el Gremi d'Hotels, la Cambra de Comerç i Fira de Barcelona. També associacions com Apartur, ACAVe, Barcelona Oberta, la Fundació Barcelona Comerç i ANGED, a més del Gremi de Restauració, el Port de Barcelona, l'Aeroport i els sindciats CCOO i UGT.

La trobada també ha servit per lloar l'actitud dels responsables dels establiments que són a la zona de l'atemptat, i que just després de l'atac van acollir als afectats. Colau ha explicat que van tenir un paper cabdal: "Van obrir portes sense dubtar un segon i han ates a tothom, persones que fugien i ferits". Gaspart ha agrait el reconeixement i ha volgut subratllar que "vam actuar com hauria fet qualsevol ciutadà".