Sopar de gala de la Federació Catalana de Futbol
@nataciocat

Cent anys i un sopar de gala. La Federació Catalana de Natació ha commemorat el centenari amb una festa que ha reunit tots aquells esportistes, entitats i institucions que han tingut relació amb els esports aquàtics.

100 anys i més de 300 esportistes olímpics

El Museu Marítim ha estat l’escenari del sopar de gala del centenari de la Federació Catalana de Natació. Un acte que ha reunit més de 300 persones, entre les quals han destacat nedadores com Mireia Belmonte, Erika Villaécija o Ona Carbonell; waterpolistes com Manel Estiarte, Dani López Pinedo, Maica Garcia o l’exseleccionador Joan Jané.

A més d’esportistes actuals també hi han estat presents personalitats que, en algun moment, van posar la llavor per al futur de la natació catalana. Ho han destacat la nedadora Mari Paz Corominas, primera espanyola a participar en una final olímpica; Eugeni Asencio, àrbitre internacional de waterpolo i encarregat del jurament dels Jocs Olímpics de Barcelona 92; Anna Tarrés, l’exseleccionadora espanyola de natació artística que va aconseguir els èxits més importants en aquesta disciplina, o l’historiador Juan Antonio Sierra.

Un any intens que acaba amb el sopar de gala

Des del 25 de febrer, la Federació Catalana ha organitzat diversos actes per commemorar els 100 anys. Durant aquest temps, l’entitat presidida per Enric Bertran ha rebut diversos guardons com la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de l’Ajuntament de Barcelona o la Medalla de la Federació Espanyola de Natació.