El SAT! acull la 14a edició de la mostra d’arts escèniques amateurs de Sant Andreu

Fica't al SAT!, el festival d'aficionats a les arts escèniques, celebra enguany la 14a edició al Sant Andreu Teatre, que serà l'escenari on es representaran 10 propostes de teatre i dansa fins al 21 d'abril. El certamen té com a novetat la inclusió de premis en joc.

Les companyies de dansa i teatre amateurs de Sant Andreu tornaran a mostrar les seves darreres creacions al SAT! a partir de demà. La mostra Fica't al SAT! arriba a la 14a edició amb 10 propostes artístiques ben diferenciades. En aquesta ocasió, s'han programat nou espectacles de teatre i dansa i un festival multidisciplinari solidari. Vuit dels espectacles seran d'estrena i el preu de les entrades serà de nou euros. Tal com explica el director del Fica't al SAT!, Oscar Rodríguez, "tot i ser una mostra d'arts escèniques amateurs els espectacles tenen qualitat i ens agrada dir que cada cop són més innovadors. Les companyies no es limiten a recitar un text sinó que moltes de les propostes tenen una gran tasca de dramatúrgia al darrere i inclouen elements de creació pròpia i originals com la música".

Una programació variada

La companyia Sant Pacià Teatre obrirà la mostra el 13 de gener amb l'espectacle 'Últimes voluntats'. L'obra és un melodrama que gira entorn de la lectura d'un testament que conté unes últimes voluntats inesperades. Dues setmanes més tard, el 27 de gener, arribarà el torn del grup Sensart, que estrenarà un espectacle que combina la música i el cinema amb el nom d''Aelita'.

Durant el febrer hi haurà tres espectacles a escena. El dia 3 la companyia Kamaku (La Matraka) pujarà a l'escenari la comèdia 'Guaperas', un espectacle d'amor i desamor. El 10 febrer el grup Gats estrenarà la 'Revolta de bruixes', una comèdia dramàtica que aborda el combat ideològic d'un grup de treballadores de la neteja amb el vigilant de l'empresa on treballen. Per acabar, la companyia Teatr@mics Catòlic de Sant Andreu estrenarà la producció 'L'esclat dels sentiments' el 17 de febrer. Es tracta d'un muntatge de poesia interpretada en què s'inclouen elements musicals, imatges i paraules.

Al març arribarà el torn de l'Escola de Dansa Herminia Espejo amb l'espectacle 'Essències', un programa que es compon d'una varietat de peces que manifesten el sentit autèntic de la dansa. També serà el moment de la companyia El Magatzem, que estrenarà 'Ad hoc' el 10 de març. L'espectacle inclou dansa i música en composicions musicals originals creades a partir de peces del Renaixement. Una setmana més tard, el 17 de març, el Grup de Teatre Naia representarà 'Demència', un drama que explica el somni d'un actor prometedor de conèixer el seu pare.

En el darrer mes de festival, a l'abril, La Bombeta Companyia Teatral estrenà 'Peymann (No és una comèdia)' el dia 21. L'espectacle és un drama escrit a partir dels tres dramoletten que Thomas Bernhard va dedicar al director d'escena Claus Peymann.

La novetat d'aquesta edició del Fica't al SAT és l'AHM Festival MAB Dance Center i l'associació Arte Hasta la Médula. L'11 d'abril representaran un espectacle solidari que tindrà com a fil conductor la història real de la Màriam, una jove que actualment té 24 anys i que va superar la leucèmia utilitzant l'art com a motor i medecina per recuperar-se. La Màriam és una de les ballarines de la companyia i els diners que es recaptin amb les entrades es destinaran a la investigació sobre aquesta malaltia a través de la Fundació Josep Carreras.

La mostra Fica't al SAT! és un aparador per a les companyies amateurs de Sant Andreu però també és un concurs. Aquest any el jurat disposarà sis membres que decidiran el 1r i 2n premis al millor espectacle i el premi especial del jurat. En aquesta edició els membres del jurat de Fica't al SAT! seran Cristina Lanau, representant del districte de Sant Andreu; Montserrat Bonet, professora i directora de teatre; Carles Cuní, representant de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya; i les actrius Yolanda Díaz, Brisa Ronda i Carme Abril.