Sardinada de protesta pel trasllat de l’Escola Entença al carrer de Londres

L’AFA del centre considera un nyap la intenció del Consorci d’Educació de Barcelona d’ubicar-hi un centre educatiu d’infantil i primària

Les famílies critiquen que la decisió del Consorci d'Educació de Barcelona d'ubicar una tercera escola a l'edifici del carrer de Londres, ni que sigui de manera provisional, faria que els nens estiguessin com sardines. Asseguren que suposaria obrir un centre massa petit i deficient al costat de dos centres educatius que també han quedat petits amb els anys. El 22 de maig van signar un manifest en què expressen les seves demandes i totes les mancances de l'edifici.

Les altes temperatures no han restat gens d'energia a la sardinada reivindicativa que ha organitzat l'AFA de l'Escola Mallorca. Entrepans de sardines i xocolata, 500 berenars per protestar contra la possible ubicació d'una escola d'infantil i primària a l'edifici annex i reivindicar més espai als centres ja existents en el complex, l'Escola Mallorca i l'Escola Bressol Londres, al carrer de Londres, 56-58.

El Consorci es va comprometre que no seria una escola infantil de manera definitiva, però no ha descartat que hi pugui anar una escola de manera provisional. L'edifici no s'ha ocupat mai i fa 10 anys que està tancat. Les famílies també diuen que significaria una alta concentració de centres en una zona petita de l'Esquerra de l'Eixample, i afectaria una distribució equilibrada d'escoles.

No hi volen ni l'Escola Entença, que ara està situada provisionalment en barracons al recinte de l'Escola Industrial, ni cap altra. De fet l'Escola Mallorca fa temps que reclama l'edifici en qüestió per ampliar les instal·lacions i volen que el Consorci obri una taula de negociacions per veure si és possible que aquests dos centres ja existents puguin fer ús de part de l'edifici.

Toni Vinyals, president de l'AFA de l'Escola Mallorca, assegura que fa molts anys que la comunitat educativa del centre reclama al Consorci poder fer ús com a mínim de la planta baixa i l'altell, perquè el centre té un dèficit reconegut de metres quadrats i amb aquesta ampliació podria millorar instal·lacions com la biblioteca, el menjador o les aules.

Les famílies de l'Escola Mallorca i l'Escola Bressol Londres, annexes a l'edifici de Londres/Villarroel i de l'Escola Entença, a qui el Consorci ha proposat anar-hi de manera provisional, s'oposen al trasllat. betevé ja va informar de la cercavila que van organitzar el 26 de maig per protestar i també de la negativa al trasllat de l'Escola Entença, a la qual la regidoria de l'Eixample dona suport.