Sanz, sobre Glòries: “Les obres s’han desenvolupat de forma correcta”

La responsable d’Urbanisme assegura que tant Bimsa com l’empresa constructora del túnel han actuat sempre amb el permís d’Adif

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que les obres del túnel de Glòries "s'han desenvolupat de forma correcta tenint en compte la quantitat d'imprevistos". Després dels incidents que hi va haver l'any passat en un dels túnels ferroviaris que hi ha al subsol de la plaça, Sanz ha explicat que l'empresa municipal Bimsa i la constructora "han tingut sempre tots els permisos d'Adif" i que el mateix organisme, que depèn del Ministeri de Foment, desconeixia l'estat de les seves infraestructures.

L'endemà de fer-se públiques les filtracions de material d'obra als túnels de Rodalies que passen per sota de la plaça de les Glòries, Janet Sanz ha retret a Adif que no coneixia el col·lector en desús per on es va filtrar el formigó ni tampoc la cota real d'un dels seus túnels. La tinenta d'alcalde ha admès que un dels dos incidents va afectar un tren però que Renfe va dir que no havia perjudicat el servei. "Sempre hem parlat amb Adif i Renfe per poder desenvolupar les obres", ha assegurat Sanz, que ha explicat que per això es van fer treballs de forma excepcional durant la nit.

La tinenta d'alcalde s'ha posat a disposició de la Generalitat, que aquest dilluns va anunciar un expedient informatiu a Renfe pels incidents a Glòries, per esclarir totes les qüestions.