Sants 3 Ràdio celebra 20 anys com a emissora de proximitat

L’any 1997 un grup d’adolescents van crear aquest projecte com una forma d’entreteniment després de les classes

Sants 3 Ràdio va néixer el desembre del 1997 en una casa particular. Un grup de joves, amb tan sols 14 anys, van començar a emetre a través d'un emissor autoconstruït que no arribava més enllà de 250 metres i amb recursos escassos. Ara, Sants 3 Ràdio disposa de més d'un centenar de col·laboradors i és un referent de comunicació radiofònica al districte de Sants-Montjuïc.

20 anys després de la seva creació, Sants 3 Ràdio disposa d'una plantilla de col·laboradors que supera el centenar i una graella de 40 programes setmanals. Oleguer Forcades, fundador del mitjà, explica que l'emissora té una gran varietat temàtica gràcies a la participació de les diferents entitats i grups del barri. "Dins dels programes setmanals tenim de tot: una part més informativa de districte, una part esportiva molt important per nosaltres, una part feta per les mateixes entitats del barri i programes d'entreteniment, entre d'altres".

La filosofia d'aquesta emissora local no gira entorn de les audiències, afirmen que el millor reconeixement és la participació veïnal. De fet, Forcades assegura que els veïns són la millor font i que gràcies al teixit associatiu del territori i la seva participació continua el projecte de l'emissora.

Per celebrar aquestes dues dècades, Sants 3 Ràdio ha organitzat diferents activitats. L'acte central és el sopar que es realitzarà aquest divendres, 24 de novembre, a les Cotxeres de Sants. A més també hi ha programada una exposició que es podrà visitar del 25 de novembre al 9 de desembre a les Cotxeres de Sants, de l'11 al 31 de desembre a la Biblioteca Francesc Candel de la Marina, i del 7 de febrer al 5 de març a la Sala Nova de Sant Medir a la Bordeta.