Sant Antoni recupera l’antiga seu de l’ONCE com a nou pol d’equipaments

L'edifici Calàbria 66, antiga seu de l'ONCE, ha reobert aquest dissabte convertit en un nou pol d'equipaments per al barri de Sant Antoni. En total són més d'11.000 metres quadrats amb espai per a usos veïnals i també per a serveis municipals. L'edifici ha estat en desús des de l'any 2007 i ara es reobre després d'invertir-hi 14 milions d'euros.

Per inaugurar Calàbria 66 s'han programat un seguit d'activitats de dinamització durant tota la jornada de dissabte, tant a l'interior de l'equipament com a l'exterior. El carrer s'ha tallat al trànsit i s'ha transformat en l'escenari d'una cercavila, amb trabucaires i tallers per als més petits. Durant tot el dia les portes estaran obertes perquè els veïns puguin passejar-hi i descobrir els nous espais.

El primer dia ha estat concebut com una festa ciutadana en què, a banda de veïns i entitats, també hi han participat autoritats com l'alcaldessa, Ada Colau, que s'ha compromès a continuar dotant la ciutat d'equipaments i espais per a l'ús dels barcelonins. Des de l'Associació de Veïns de Sant Antoni, el president, Pep Sala, i també la Comissió Calàbria 66, que integra la quarantena d'entitats que gestionaran aquest espai, han recordat que recuperar aquest edifici no hauria estat possible sense la llarga reivindicació veïnal. Ara volen que es converteixi "un espai sociocultural de referència al barri".

Les obres han rehabilitat completament l'edifici i l'han dotat d'un auditori, sala d'actes, aules i espais reservats per a tallers. S'hi han habilitat també despatxos i aules per al Centre de Normalització Lingüística, el Centre de Formació de Persones Adultes Pere Calders, l'Associació de Mestres Rosa Sensat, les oficines de B:SM que fins ara eren a la Gran Via de Carles III o l'Oficina d'Atenció al Client, entre altres serveis municipals.