Sant Andreu reparteix ampolles d’aigua per netejar els orins dels gossos

Els equipaments municipals distribueixen ampolles d’aigua per facilitar la neteja de les superfícies on orinin els gossos

El districte de Sant Andreu ha iniciat una campanya adreçada als propietaris d'animals de companyia perquè es facin responsables dels excrements i orins de les mascotes. Es repartiran ampolles plegables perquè s'omplin d'aigua i vinagre. L'objectiu de la campanya és que els propietaris ruixin els pixats amb aquesta mescla per evitar pudors i que es malmeti el mobiliari urbà. De moment no s'aplicaran sancions per a qui no ho faci.

Segons la regidora del districte, Carmen Andrés, la iniciativa s'ha ubicat a Sant Andreu per les queixes dels veïns, que han traslladat les molèsties causades pels excrements dels gossos a "tots els consells de barri".

Andrés ha assegura que inicialment tindrà un caràcter informatiu i de conscienciació, però avisa que un cop acabi la prova pilot "farem una avaluació i mirarem si hem d'aplicar directament les multes amb la Guàrdia Urbana". De fet, l'Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d'animals estableix multes de fins a 750 € per no recollir els excrements.

Al districte, 2.947 propietaris de gossos han rebut una carta que els explica on aconseguir una de les ampolles plegables. Fins al 30 de setembre es poden recollir als equipaments municipals, principalment centres cívics. La carta forma part d'una iniciativa més àmplia que duu el lema "Estima la ciutat com estimes el teu gos", que inclou fullets i cartells distribuïts pels set barris de Sant Andreu.