El Saló Internacional del Còmic obre les portes en el marc de la recuperació del sector

El Saló Internacional del Còmic ha iniciat aquest dijous la 32a edició amb una bona notícia: el sector s'està recuperant des de 2013. Ho ha afirmat a BTV el director del certamen, Carles Santamaria, que ha recordat que el 90% dels còmics que es venen a Espanya s'editen a Catalunya.

El saló ha trencat el rècord de superfície utilitzada i ocupa el doble de l'espai a la fira de Montjuïc. El saló ocupa els palaus número 1 i 2 del recinte firal de Montjuïc, un total de 32.000 metres quadrats.

El gènere bèlic, eix central

L'edició d'enguany està dedicada als còmics de guerra, amb motiu de l'aniversari de diferents esdeveniments bèl·lics. Aquest 2014 fa 75 anys de la fi de la Guerra Civil i de l'inici de la Segona Guerra Mundial, 100 de l'inici de la Primera Guerra Mundial, i 300 de la caiguda de Barcelona i la fi de la Guerra de Successió. Aquesta circumstància ha inspirat els organitzadors del saló per dedicar-lo a la guerra, un dels gèneres més prolífics del sector.

En aquest sentit, s'hi exposen vinyetes bèl·liques de tot el món, inclosos una trentena de dibuixos fets per presoners de camps de concentració, s'hi poden veure diversos vehicles militars i associacions de reconstrucció històrica que participen en la mostra.

A més, s'hi fan exposicions sobre personatges mítics com Batman, que compleix 75 anys, Lobezno, que en fa 40, i Popeye, que encara atreu els més petits. I també hi ha una mostra que reflexiona amb humor sobre el dret a decidir anomenada "Dret a somriure". Al saló no hi falten alguns dels dibuixants de més renom internacional, com Joe Sacco, Brian Azzarello o Andrew Wildman, creador de 'Transformers'.

La 32a edició del Saló Internacional del Còmic es podrà visitar fins aquest diumenge a les 20 h. El saló tancarà les portes a les 20 h dijous i diumenge, i a les 21 h divendres i dissabte. La celebració del saló es va haver de retardar una setmana per no coincidir amb la cursa de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya.