La Sala Fènix celebra poder presentar la seva cinquena temporada

La sala de petit format demana més equitat i més transparència a l’hora d’atorgar subvencions

Isabella Pintani i Felipe Cabezas, directors de la Sala Fènix, han presentat aquest dimarts la cinquena temporada d'aquest espai de petit format. Prèviament, han volgut deixar clar que no estan d'acord amb com s'atorguen les subvencions públiques.

Durant la presentació de la cinquena temporada de la Sala Fènix , els directors han explicat que l'Institut de Cultura de l'Ajuntament (ICUB) els ha reduït la subvenció a 9.000 euros i que amb aquest ajut es converteixen en la sala teatral amb l'ajuda més baixa entre totes les sales professionals de la ciutat. En aquest sentit, han llegit en veu alta el que reben altres sales de petit format com Porta 4, que rep 28.000 euros; l'Akademia, a qui s'atorguen 37.000 euros, o la sala Flyhard, que rep 28.000 euros.  D'altra banda, afirmen que la Generalitat, a través de l'OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural) els ha denegat totes les subvencions sol·licitades, però que no els han donat cap explicació i per això reclamen més transparència.

Pintani celebra poder fer cinc anys el 13 de març i creu que el secret rau que entre dues persones ho fan tot i que són molt sostenibles: ''Tenim molt poques despeses i entre tots dos ho fem tot. Jo faig els cartells, porto el web, busco els bolos... I en Felipe es produeix els seus espectacles''. També diu que és important el fet de tenir un públic fidel i una programació familiar estable que sempre omple les 60 localitats de l'espai.

La nova temporada començarà amb dues retrospectives dedicades al titellaire Jordi Bertrán i al director de la Fènix Felipe Cabezas. L'última retrospectiva, el mes de juny, la dedicaran al pallasso contemporani Carlo Mo, mestre del gest i artista underground barceloní. Es reposaran 'Frida Kahlo, viva la vida' i 'Mary Frankenstein Shelley' i s'estrenarà 'Bufon del rey (Lear)'