La Sala Beckett comença funcions a la nova seu del Poblenou

Després de 27 anys a Gràcia, la Sala Beckett engega la seva primera temporada al Poblenou. Enrere queden els 10 anys de litigi amb la constructora que pressionava el teatre perquè marxés de l'immoble del carrer de Ca l'Alegre de Dalt. El trasllat a la nova seu al carrer de Pere IV és un pas endavant per a la Beckett, però també per al barri.

'100 kilòmetres', un monòleg que signa i dirigeix Marilia Samper a partir de records de l'àvia de l'actriu, Meritxell Yanes, és la primera obra que es podrà veure. Amb ella s'engega una temporada que la Beckett pretén recuperar les produccions pròpies, aturades durant anys per la crisi i els problemes a l'antiga seu.

La millora en espai és notable: 3.000 metres quadrats que acullen dues sales per a 250 i 100 espectadors, una sala d'assaig, aules on impartir seminaris i cursos, un bar-restaurant i oficines. L'edifici, una antiga cooperativa obrera de consum de finals del segle XIX, s'ha remodelat amb ajudes de les administracions.

El director de l'equipament, Toni Casares, ha explicat que aquesta nova etapa arriba gràcies "a l'impuls de les administracions, i al convenciment que la cultura ha de ser un nexe d'unió social". En aquest sentit, Casares destaca que la intervenció pública ha estat clau, "malgrat que ara no estigui ben vist dependre de l'administració". I ha afegit que "el que hem de recuperar és la confiança en les administracions, exigir tota la transparència als espais, com el nostre, que depenen de les administracions; per evitar destruir aquest sistema i tornar a caure en mans únicament de l'especulació i del mercat".