Ruta de la Sal 2018: tot el que cal saber d’una regata històrica

La Ruta de la Sal és una competició de vela que es remunta al 1846 i es va fer per primera vegada el 1989

La Ruta de la Sal és un competició que aquest 2018 arriba a la 31a edició amb una salut envejable. La primera vegada que es va disputar, l'any 1989, va tenir 36 participants i va unir Port Ginesta, a Sitges, amb Formentera. Al llarg dels anys ha canviat de format i enguany hi ha tres sortides diferents (Port Ginesta, Port d'Andratx, a Mallorca i Dénia, a Alacant) L'arribada, des de fa uns anys, és a Sant Antoni de Portmany, a Eivissa. Aquest 2018 la prova es disputa del dijous 29 de març al diumenge 1 d'abril.

Quan un sent a parlar de la Ruta de la Sal per primera vegada no s'imagina que es tracta d'una regata. No té al cap tampoc la història que hi té al darrere, ni la importància d'una prova consolidada dins el calendari de la vela. Qui coneix aquesta competició sap que té al davant una aventura i una prova plena d'al·licients.

Unir Eivissa i Barcelona per portar sal cap a la Ciutat Comtal va ser l'excusa per fer una mena de competició l'any 1846 que el 1989 es va convertir en una regata, però intercanviant sortida i arribada. Gairebé 30 anys després, la Ruta de la Sal és un esdeveniment que sobrepassa la repercussió que va tenir en els inicis.

Les dades

La 31a edició d'aquesta prova tindrà lloc entre el dijous 29 de març i el diumenge 1 d'abril, just durant la Setmana Santa, i hi prendran part prop de 200 embarcacions dividides en cinc categories diferents. Hi haurà uns 1.500 navegants i un 20 % aproximadament són de fora de l'Estat espanyol.

Ruta de la Sal 2018 Port GinestaUna de les sortides de la Ruta de la Sal serà Port Ginesta, a Sitges

Les tres rutes

La prova té tres sortides diferents, Port Ginesta, a Sitges; Port d'Andratx, a Mallorca, i Dénia, a Alacant. L'arribada es farà a Sant Antoni de Portmany, a Eivissa. En aquest mapa podeu veure els tres recorreguts.

Recorrgut Ruta de la Sal 2018

Els tres recorreguts de la Ruta de la Sal

Una competició històrica

La Ruta de la Sal és una regata d'altura mediterrània que es remunta al 1989, però que té l'origen al 1846 amb una història força curiosa.