De ruta pel Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc

La bona acollida que ha tingut la ruta pel Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc ha fet que es consolidi com una altra de les rutes permanents a oferir a partir d'ara. Aquest fossar és un espai memorial dedicat a les víctimes de la repressió i els bombardejos franquistes. És, doncs, una ruta per recuperar-ne la memòria històrica.

Nick Lloyd és un britànic que viu al Poble-sec des de fa més de dues dècades. Ell és l'encarregat de descobrir als assistents el Fossar de la Pedrera. Ensenya com és la tomba del president Lluís Companys, el projecte memorial dissenyat per l'arquitecta catalana Beth Galí o l'espai In Memoriam en homenatge a les víctimes de l'Holocaust. Les explicacions captiven i emocionen els assistents, que durant més d'una hora viatgen al passat.

Cementiris de Barcelona ha inclòs ara a la seva programació de rutes la que l'any passat ja va oferir Lloyd a iniciativa de la biblioteca del Poble-sec Francesc Boix. Aquest diumenge se n'ha fet la primera dins del nou programa de visites guiades, que també inclou dues rutes més: una d'artística que viatja a través del modernisme i una altra d'històrica. La visita guiada per Nick Lloyd al Fossar de la Pedrera es repetirà, com a mínim, un diumenge de febrer i un altre de març. Les tres rutes comparteixen l'objectiu d'acostar a la ciutadania aquest espai ple d'històries i de vides.

A Montjuïc, les rutes es fan el segon i el quart diumenge de cada mes, en dos torns: un en català i un altre en castellà. Així es combina amb la ruta que es fa al cementiri del Poblenou el primer i el tercer diumenge de cada mes.