‘Rumberos, pugin a l’escenari!’ homenatjarà la rumba catalana al Teatre Grec

L’espectacle s’emmarca en la celebració que el festival Grec fa del 25è aniversari dels Jocs Olímpics

El Teatre Grec acollirà dimarts 'Rumberos, pugin a l'escenari!', la gran festa de la rumba catalana, com l'ha batejat el seu director artístic, Albert Puig, amb els grups més representatius d'aquest estil. El grups Sabor de Gràcia, Moncho, Gertrudis, La Pegatina, Los Amaya, Maruja Garrido, Peret Reyes, Rumba Tres o Manel Joseph compartiran escenari després d'una actuació teatral prèvia protagonitzada pels actors Laura Aubert i Ricard Ferré.

Una actuació teatral protagonitzada pels actors Laura Aubert i Ricard Farré amb referències als Jocs Olímpics donarà pas a la "gran festa de la rumba catalana", que és com ha batejat el seu director artístic, Albert Puig, l'espectacle 'Rumberos, pugin a l'escenari!'.Puig ha explicat en roda de premsa que es tractarà d'un concert "atlètic" perquè l'objectiu és que el públic no deixi de ballar. El grup Sabor de Gràcia serà a l'escenari tota l'estona i anirà donant pas als diferents convidats. Moncho, Gertrudis, Rumba Tres, Los Amaya, Maruja Garrido, Peret Reyes, Johnny Tarradellas o Manel Joseph compartiran escenari en un homenatge a la rumba catalana. Segons Albert Puig va ser la banda sonora dels Jocs Olímpics del 92 i ha estat l'excusa perfecta per rendir-li un homenatge. Puig afegeix que "al final s'ha aconseguit aglutinar els representants actualment vius d'aquest estil, tots ells combinats amb gent jove que està fent coses des de perspectives diferents. És el cas de Joan Garriga, de La Troba Kung-Fú, de La Pegatina o Gertrudis".

El repertori d'aquest espectacle tindrà molt presents els tres puntals de la rumba catalana: Peret, El Pescaílla i Gato Pérez. En aquest sentit Sicus Carbonell, director musical d'aquest espectacle, ha explicat que "si la majoria de rumberos estem fent rumba és gràcies a Peret. Té més de 30 èxits i és qui la va passejar per tot el món". També ha dit que és inimaginable una vida sense la música de Peret i cançons seves com 'La lágrima' i 'Gitana hechicera'. Carbonell ha dit que tot seria més avorrit i que dimarts se'l tindrà molt present. El Teatre Grec acollirà dimarts a les 22 h aquest espectacle amb direcció escènica d'Ester Nadal i del qual ja queden poques localitats.