Un 25% menys de robatoris violents a Ciutat Vella

Entre el gener i el juliol d'aquest any s'han denunciat un 25,7% menys de robatoris violents als carrers de Ciutat Vella que durant el mateix període de l'any passat. Els furts, robatoris en què no s'exerceix la força, també s'han reduït un 2,6%, tot i que se'n continuen produint 78 cada dia. En total, les infraccions penals en aquests barris s'han reduït un 4,8%.

L'intendent dels Mossos d'Esquadra i cap de la comissaria del districte de Ciutat Vella, Antoni Sánchez, ha dit a l'agència Europa Press que la reducció d'aquests delictes és gràcies a la coordinació policial, a la creació de grups de policia específics per combatre els robatoris i també per l'augment de persones que han entrat a la presó després de ser detingutsSànchez també ha dit que, tot i el descens assolit, la persecució d'aquests delictes continua sent prioritària.

L'inspector de la Guàrdia Urbana, Benito Granados, ha explicat que, a diferència dels furts, que tenen la Rambla com a escenari principal, els robatoris amb violència es produeixen en zones on hi ha menys gent passejant: "Són accions més aparatoses i l'autor no vol exposar-se a ser interceptat per altres persones". Així, on hi ha més robatoris amb violència és als límits del districte, és a dir, als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i al Raval, tocant amb l'Eixample.

En canvi, pel que fa als furts, els lladres aprofiten les aglomeracions de gent, les cues a monuments o museus i la platja. Les víctimes solen ser turistes, que es troben gaudint de la ciutat i porten més diners i objectes electrònics a sobre, com mòbils o càmeres de fotos. L'inspector Granados diu que "rebaixar els furts a zero és absolutament inassumible" i ha volgut posar en context els 78 furts diaris, tenint en compte que cada dia transiten 300.000 persones per la Rambla.