Premi Bonaplata per a la revista ‘Icària’

El premi reconeix els 20 anys de trajectòria de la publicació, en què ha descobert número rere número la història del Poblenou

Fa 20 anys que l’arxiu del Poblenou va posar en marxa la seva revista. Publiquen un número anualment i cada exemplar tracta una temàtica determinada. El darrer, sobre l’antiga fàbrica metal·lúrgica de Can Girona, ha estat guardonat amb el premi Bonaplata per la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic.

És el tercer cop que l'Arxiu Històric del Poblenou guanya el premi Bonaplata, que valora la recuperació del patrimoni industrial, tècnic i científic, però és la primera vegada que aquest guardó també el reben en reconeixement a la trajectòria de la seva publicació. Es tracta de la revista 'Icària'. És d'àmbit local i l'arxiu la va fundar ara fa 20 anys amb la voluntat d'apropar-se als seus socis i obrir-se al barri.

Però no només la revista està d'aniversari, l’arxiu arriba enguany als 40 anys amb la vista posada en el futur i en l’inici de l’activitat a la nova seu de la Torre de les Aigües del Besòs.

Altres premis Bonaplata

Van rebre el primer premi Bonaplata l’any 1992 per un llibre dedicat a l'antic barri d’Icària; el segon va ser per a l’exposició “Fet al Poblenou”, i el darrer, per l’últim número de la revista ‘Icària’, dedicat a l’antiga fàbrica metal·lúrgica de Can Girona.