Retrets creuats pel pressupost, que rebrà al·legacions de tots els grups

Els portaveus dels grups municipals s'han acusat mútuament de falta de voluntat política per negociar el pressupost de 2017. En un debat a 'La tarda de Barcelona', de BTV ràdio, l'oposició ha confirmat que presentarà al·legacions als comptes, que estan en exposició pública. L'executiu confia en les al·legacions per esquivar vincular-los a una qüestió de confiança, un escenari que gairebé tots donen per fet.

En el debat, la portaveu de BComú i tercera tinenta d'alcalde, Laia Ortiz, s'ha mostrat convençuda que hi pugui haver un acord polític pels comptes abans del ple del 23 de desembre. "Tota la disposició a parlar, sobretot de continguts, no partint d'apriorismes", ha dit Ortiz, que ha criticat que els grups han centrat el debat pressupostari més en qüestions polítiques que no en el contingut dels comptes. També des del govern, la portaveu del PSC, Carmen Andrés, ha dit que els grups tenen "molts punts en comú" en el pressupost, i que "cal posar voluntat política perquè tiri endavant".

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha retret al govern que vulgui passar la responsabilitat de no poder aprovar els comptes a l'oposició. "Si hi hagués hagut voluntat real de pactar, s'haurien fet les coses amb temps", ha dit Forn. Des de C's, Paco Sierra ha afirmat que "el govern és incapaç d'arribar a acords i de dialogar" i ha assegurat que encara esperen una trucada per parlar. Xavier Mulleras (PP) ha dit que mentre el govern no dialogui, seguiran "paralitzats i aïllats políticament", i ha acusat l'alcaldessa de "voler imposar la seva ideologia".

Des d'ERC, el portaveu Jordi Coronas ha acusat el govern de seguir "el guió" per acabar amb una qüestió de confiança. "Se'ns acusa de plantejar un vot partidista, però podem pensar el mateix de BComú, que vol crear un partit nacional i fa retrets a la Generalitat", ha dit Coronas. "El problema d'ERC sí que potser és amb el nou espai polític", li ha etzibat Ortiz.

La portaveu de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha assegurat que el govern "no ha tingut voluntat negociadora" i ha retret que se'ls hagi cridat a una reunió dos dies abans d'exhaurir el període d'al·legacions. "El pressupost s'acabarà aprovant per una qüestió de confiança, però després veurem què fan amb el model de ciutat", ha alertat Rovira.