Les estrelles gastronòmiques de Barcelona

Un total de 23 restaurants barcelonins tenen estrelles Michelin. L'únic amb tres distincions és el Lasarte, novetat d'enguany. Els altres dos fitxatges nous són el Céleri i el Xerta, que se sumen a la llista d'establiments amb una estrella. La majoria dels restaurants estan ubicats a l'Eixample.

Amb les del Lasarte i els dos nous restaurants amb estrella, el Celerí i el Xerta, Barcelona ja en té un total de 28, rècord històric, repartides en 23 restaurants. Un de tres estrelles, tres de dues i 19 amb una.

Podrien semblar-ne moltes però alguns crítics consideren que, tenint en compte el nivell gastronòmic barceloní, n'hi hauria d'haver més. De fet, si fem el càlcul hi ha 1,8 estrelles per cada 100.000 habitants. Força lluny dels líders de la llista, Kyoto, amb 9,3, i Sant Sebastià, on en són 7,7.

L'oferta gastronòmica és molt variada. Tot i que molts dels restaurants amb estrella coincideixen en l'aposta per la tapa creativa combinant tradició i experimentació, sovint important productes de fora.

Els restaurants guardonats es concentren al districte de l'Eixample, on n'hi ha 13. A Sarrià, cinc; Ciutat Vella, dues; Sants-Montjuïc, una, i Sant Martí, dues. Set dels establiments amb estrella estan situats en hotels.