El Restaurant Amaya de la Rambla celebra el 75è aniversari amb una renovació

La mateixa oferta gastronòmica però en un espai renovat. Això és el que han volgut aconseguir els propietaris del Restaurant Amaya amb les obres que han coincidit amb el 75è aniversari del local. Emplaçat a la Rambla, l'Amaya ha estat un testimoni d'excepció de l'evolució d'aquest carrer.

Enguany el Restaurant Amaya celebra el 75è aniversari i, per commemorar-ho, els propietaris han decidit fer obres per modernitzar les instal·lacions. Van obrir el local el 21 de maig de 1941 i des de llavors ocupa el número 20 de la Rambla. "Ens hem actualitzat, hem modernitzat les instal·lacions però hem mantingut la decoració per no perdre l'esperit", explica Mireia Torralba, la tercera generació de la família que regenta el restaurant.

Una caixa enregistradora, una balança per pesar els sacs de carbó que havien d'alimentar els fogons de la cuina o uns marbres amb forats fets per les prostitutes que esperaven els clients. Aquests són alguns dels rastres encara presents al restaurant que expliquen part de la història del local, així com part de la història de la ciutat. Ho constata el seu llibre de signatures, ple de firmes de personalitats de la política i la cultura dels darrers 70 anys.