Demanen que la restricció de la degustació a la Boqueria s’estengui a tots els mercats

El Gremi de Restauració denuncia que la degustació als mercats és competència deslleial. L’Ajuntament descarta prohibir-la a la resta

El fenomen de la degustació als mercats barcelonins ha encès el debat sobre la regulació d'aquesta activitat. Mentre que l'Ajuntament va anunciar que vol limitar-ne l'oferta a la Boqueria, al Mercat de Santa Caterina fins i tot es fan rutes guiades amb degustació per les parades. El Gremi de Restauració de Barcelona ha reclamat que les limitacions de la Boqueria es facin extensives a tots els mercats municipals. L'Ajuntament no ho veu necessari.

Precisament, el president de l'Associació de Comerciants de la Boqueria, Salvador Capdevila, ha minimitzat el pes que té la degustació en aquest mercat. En una entrevista al programa "bàsics", Capdevila ha assegurat que "els que venen productes de consum immediat per a turistes, com sucs o fruita tallada, són només el 15 per cent" dels paradistes. Ha afegit que "no hi ha cap problema" perquè continuïn fent-ho, sempre que el producte "vagi tancat i etiquetat", com preveu la mesura que proposa el govern municipal. Per Capdevila, el fet que algunes fruiteries es dediquin ara a vendre aquests productes per a turistes ha permès "acomodar la demanda a l'oferta" ja què, segons ha dit, hi ha una "oferta sobredimensionada" de parades de fruita i verdura i actualment havia baixat "molt" la venda d'aquest gènere al mercat.