Veïns de República Argentina critiquen la deixadesa del tram baix de l’avinguda

Els diferents paviments i desnivells de la vorera, les motos aparcades i els escocells dels arbres que redueixen l'espai de pas són alguns dels problemes que denuncien els veïns de l'avinguda de la República Argentina. Critiquen que el tram que va des de la plaça de Lesseps fins al pont de Vallcarca està molt deixat i reclamen reformes.

Travessar els 350 metres de l'avinguda de la República Argentina que van des del carrer de Pàdua fins al carrer de Bolívar es pot convertir en una petita odissea, sobretot si es circula en cotxet o s'avança amb crosses o bastons. Els escocells dels arbres redueixen el tram útil de la vorera a poc més d'un metre en alguns trams i, per tant, impedeixen que hi passin més de dues persones. A més, tret dels tres que hi ha davant de la parada d'autobús, tots els escocells de la via estan descoberts i és fàcil caure-hi.

"Si ampliessin la vorera seria més senzill perquè he d'esquivar els forats dels arbres contínuament i m'he d'aturar quan passa algú més", critica la Laura Turnbull, veïna del Putxet que passeja amb cotxet amb la seva filla de mesos. "He caigut dos cops als escocells", denuncia enfadada la Ginette Sugrañes, que viu al carrer des de fa quatre anys. Per aquest tram de vorera "no hi passen alhora un cotxet i una persona", critica, i afegeix que els problemes de mobilitat augmenten a la tarda, quan l'espai "s'omple de motocicletes".

En general, els veïns consideren que el tram que va des de la plaça de Lesseps fins a l'escola Súnion està "deixat" i poc cuidat. Les dues voreres de l'avinguda són força estretes però la del del sector Llobregat, que pertany a Sarrià - Sant Gervasi, és la que està més malmesa. El paviment barreja rajoles de diferents tipus i té lleus desnivells, un aspecte que dificulta la circulació a les persones grans.

Tot i això, alguns puntualitzen les crítiques. "Notes que hi ha rajoles diferents però no és tan exagerat com en altres zones de Barcelona, jo pujo i baixo amb normalitat", explica la Maria Espinar, llibretera de Grup del Llibre i veïna del barri.