Els cotxes ja no podran vorejar les Glòries a mitjan febrer

A partir de mitjan mes de febrer es tallarà la circulació per sota de la plaça de les Glòries, com a pas previ a l’enderroc de l'anella viària. Els vehicles que vulguin vorejar la plaça se'ls desviarà prèviament per rutes alternatives. L'enllaç del carrer de Badajoz amb Independència i l'obertura del carrer de Los Castillejos a la Diagonal, previstes també per a la segona quinzena de febrer, han de permetre millorar la mobilitat a l'entorn de les Glòries. La circulació per dalt del tambor es mantindrà amb desviaments a partir de març.

Les obres de desconstrucció de l'anella viària de les Glòries van començar el mes de novembre amb la mirada posada a les rampes d’accés al tambor. Segons el consistori, els treballs avancen al ritme previst, sense demores. “No hi he notat una reducció significativa, però sí que el trànsit està discorrent de forma fluïda per la zona d'obres”, assegura el director general de BIMSA, Ángel Sánchez. Aquesta setmana s’ha culminat la pantalla de pilons en un dels costats de les rampes que ha de permetre rebaixar el terreny en un dels carrils i guanyar dos vials més d’entrada a la ciutat per la Gran Via arran de terra.

El tall de trànsit a l’interior de les Glòries serà clau per deixar l’espai alliberat de vehicles i poder iniciar l’enderroc de l’anella viària, previst per al març. Per ordenar la mobilitat, s’estan executant ara dues obres significatives. D’una banda, l’obertura del carrer de Los Castillejos, que queda tallat per la Diagonal. De l’altra, la connexió del Poblenou amb el Clot a través de la unió de l’eix entre els carrers de Badajoz i Independència. Les dues obres, que segons el consistori compleixen el calendari, està previst que quedin enllestides també a mitjan mes de febrer.

A partir del mes de març començarà l’enderroc de l’anella viària. Primer se n’abordarà el costat mar, treballs que comportaran desviar el trànsit de sortida de la ciutat pel costat muntanya i fer passar el trànsit d’entrada arran de plaça. A partir del mes de juny i fins al setembre, es desconstruirà la banda muntanya de l’anella, que culminarà amb la urbanització provisional de la plaça.