Reforma agredolça de la pèrgola de Canyelles

Els veïns es mostren contents per la remodelació però es queixen de canvis en el projecte original

Amb un any de retard, l'Ajuntament ha reprès la reforma de la pèrgola del Parc de Josep M. Serra Martí, una notícia molt esperada pels veïns, ja que la renovació millorarà la visibilitat de l'escenari i el protegirà de la pluja. Tot i això, hi ha hagut canvis en el projecte original que no han agradat a l'Associació de Veïns de Canyelles.

La segona fase d'obres de la remodelació de la pèrgola del Parc de Josep M. Serra Martí ha de solucionar els problemes que van quedar pendents en la primera fase, per manca de pressupost. La pèrgola, de l'any 1995 i de vuit metres d'alçària, tenia filtracions a la coberta i pels laterals també hi entrava la pluja, cosa que malmetia la tarima de fusta. Ara es tancarà el recinte amb policarbonat per evitar l'entrada d'aigua de la pluja, i s'hi instal·laran baranes per evitar possibles caigudes.

Des de l'Associació de Veïns de Canyelles es mostren contents que per fi s'acaben les obres. El president de l'AV Canyelles, Manuel Sánchez, afirma: "Hi plovia més sota la pèrgola que fora." Les obres també s'aprofitaran per solucionar els problemes de la visibilitat que hi havia. Hi havia dues columnes a l'escenari que no deixaven veure segons quin punt.

Però tot i l'alegria, els veïns també tenen una llista de greuges. "Ens havien venut que farien la coberta lateral i es podria retirar en cas de bon temps", es queixa Sánchez. A més finalment no es posarà una il·luminació amb LED, ja que el departament de Paisatge Urbà l'ha denegat. “Ens diuen que podria afectar la ronda de Dalt, però a la nostra zona aquesta està coberta”, afegeix Manuel Sánchez, que portarà les queixes a una reunió amb el districte de Nou Barris.

Les obres també serviran per instal·lar plaques solars a la coberta i d'aquesta manera s'estalviarà energia a l'equipament municipal situat just a sota de la pèrgola, el centre de manteniment urbà Josep M. Serra Martí. Està previst que a aquesta obra s'hi destinin prop de 230.000 euros.