Recta final de les obres del Mercat de Sant Antoni

Les obres de remodelació del Mercat de Sant Antoni encaren la recta final. L'Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha adjudicat l'execució de les dues properes fases del projecte, que tindran una durada de 22 mesos i una inversió de gairebé 23 milions d'euros.

L'Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha adjudicat l'execució de les properes dues fases de la remodelació del Mercat de Sant Antoni a l'empresa UTE COPCISA-SCRINSER-SACYR. Els treballs de les dues fases es realitzaran paral·lelament i es preveu que comencin a finals d'any.

Aquesta nova fase de la remodelació té una inversió global de 22,9 milions d'euros, i preveu enllestir la restauració dels elements exteriors de la façana de l'edifici. A més, s'hi sumaran noves obres per tal de construir l'estructura i els elements comuns de les parades, com la il·luminació o els desguassos. Aquests ja són els treballs previs per a la instal·lació de les parades definitives.

D'altra banda, a les plantes del soterrani s'hi faran els acabats de tots els espais, com els revestiments, la pintura i els paviments. També els treballs necessaris per poder instal·lar els ascensors o les escales mecàniques que comunicaran les diferents plantes del mercat.

La remodelació del Mercat de Sant Antoni va iniciar-se el 2009 i es preveu que reobri l'any 2017. L'objectiu de la reforma és dotar el mercat de quatre nivells subterranis amb finalitats també logístiques: la planta -1 tindrà usos comercials, i a l’entorn dels locals es configurarà un gran vestíbul central; les -2 i -4 es destinaran a l’aparcament per als clients; i la -3 serà utilitzada pels comerciants per carregar i descarregar el gènere i emmagatzemar-lo.