L’ànima de l’històric Gran Metro reviu de nit i recorre un tram de l’L2

La Fundació TMB ha tornat a reunir aficionats i nostàlgics a bord del mític tren de la sèrie 300 en un trajecte

El viatge del Gran Metro entre les parades de la Sagrada Família i la Pau, de la Línia 2, va fer retrocedir els passatgers fins a l'any 1924, quan es va posar en marxa a la ciutat. El passeig també ha servit per commemorar els 50 anys de l'arribada del metro al barri d'Horta. Durant el trajecte d'anada i tornada fins a la Pau els viatgers van estar acompanyats d'actors vestits d'època.

La línia del Gran Metro entre Lesseps i Catalunya va ser la primera de la ciutat i la precursora de l'actual Línia 3. Van estar en funcionament durant més de 60 anys, fins a finals del 1987.

Els dos conductors del vell comboi han reconegut a les càmeres de betevé les diferències de conduir-lo respecte als trens actuals: "S'ha d'anar amb molt més de compte", expliquen en Francesc Hurtado i en Pere Garcia. Entre els assistents hi havia qui ja és un habitual a la cita i qui ho ha descobert aquest any: "És un luxe poder viatjar com ho feien fa molts anys i adonar-nos que era molt modern per a l'època", explica la Laura Solà, una viatgera.