Recordem l’origen del Gran Dragón, el primer restaurant xinès de Barcelona

A la secció ‘Va passar aquí’, d'”El matí de Barcelona”, expliquem qui era Peter Yang Pai-te i per què va decidir obrir-lo

Era 1958 i, després d'una excursió a Montserrat, uns amics li van donar la idea de muntar el restaurant que va començar amb 300.000 pessetes.

Amb el periodista Ernest Cauhé i la Chenqui Wang, propietària del restaurant Out of China, recordem els inicis de la comunitat xinesa i la creació del primer restaurant.

"Nascut el 1921 en un poble de la província de Shandong, a la Xina, de pare agricultor i acupuntor, Peter Yang Pai-te decideix fer-se sacerdot. El govern de Franco li dona una beca i després de passar per Valladolid i Madrid, arriba a Barcelona, on es llicencia en medicina. El seu pis de la plaça de la Vila de Madrid es converteix en lloc d’hospedatge de desenes d’immigrants del seu país, alguns refugiats de la Xina de Mao. Quan li toca marxar, demana diners a una colla d’amics per muntar un negoci a la ciutat i quedar-s’hi. Així, el 1958, al carrer de la Ciutat inaugura el Restaurant Gran Dragón, el primer restaurant xinès de Barcelona i també el primer de molts a tot l’estat."

Escolta la secció aquí: